Dop
Så har då dopet genomförts. En värdig ceremoni med väldigt mycket champagne. Kungahuset hade fått inbjudan men meddelar att man tyvärr inte kunde delta klockan ett och vi hade inte lust att flytta fram till klockan två. Tilltugget var noga utvalt och vad passar väl bättre än landgång på ett båtdop.
Dopförrättare var upphovet till namnet, Hanna Vendela, sa några vackra välgångsord och kastade champagne på fören. Momentet med glaskross utelämnades då det sägs att folk går på botten i hamnen…
Inte en enda bild lyckades jag ta men kanske någon av gästerna kan publicera?
Namnfrågan har ju behandlats tidigare men några av de förkastade förslagen var Bob Beamon, båten är 8.90 lång. Åttameternittio är ett annat men det finns inte tillräckligt många levande människor som minns Hylands referat från OS i Mexico -68. Dessutom hade den dekalen kostat väldigt mycket. Även Eulalia II föll innan målsnöret då det bedömdes som osäkert vad Eulalia skulle ha sagt.
Landgångsbrödet uppskattades och här är receptet: 50 g jäst, 5dl vatten, en msk socker, en tsk salt, en halv dl olja och 780 gram ekologiskt vetemjöl. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt allt det andra, mjölet lite i taget när degen arbetas. Jäs första gången i en timme, smörj två formar och flytta försiktigt degen dit och jäs i en timme till. Grädda i 200 grader i ca en halv timme och du har ett gott rostbröd. När du vill ha omväxling så byt ut en del av mjölet till råg eller kornmjöl eller kanske majsmjöl?
Sammanfattningsvis hade vi en underbar eftermiddag i hamnen i det vackra vädret och det goda sällskapet, mer sådant!
Kommentarer
Skicka en kommentar